Spännande om fusionsenergi => Natten för Bergvik?

I flera år har forskare världens över tävlat om – det är det som är den högre forskningens signum! – att finna den praktiska lösningen till den teoretiska lösningen: Fusion istället för fision!!

Nu påstår forskare på Bolognauniversitetet i Italien att de lyckats finna den praktiska lösningen. Jag förstår bara litet av detta, men bara det att nyheten kommenteras av forskare på bl.a KTH m.fl erkända institutioner i Europa gör nyheten intressant – gissa om de skulle dräpa den om det vore direkt charlataneri!

Om detta skulle vara lösningen på vår elproduktion – jag lästa för ett par år sedan en artikel om om denna teoretiska lösning på en site i US, men hittar den inte nu – så är det förstås godnatt med vindkraften. Först. Sedan Kolkraften och till sist även vattenkraften och kärnkraften (när man hittat en säker slutförvaring).

Det KAN vara en slända från Bologna, men enligt fysikens lagar så ska det fungera, liksom en gång Einstein teoretiskt visade att fision skulle kunna fungera!

Länkar följer så snart TV och YouTube fattat vad som kanske är på G!

Annonser
Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spännande om fusionsenergi => Natten för Bergvik?

  1. Lena skriver:

    Det här verkar ju helt underbart.Jag såg också den här nyheten igår på Rapport(eller var det Aktuellt).Fick samma tanke att det här kan innebära slutet på vindkraftvansinnet.Låt oss tro att det är möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s