Några funderingar kring vindbruksplanen m.m.

Ja,nu har den värsta chocken lagt sig efter kommunfullmäktigemötet torsdag 10/2.De röd/gröna anser alltså att 1 km är ett tillräckligt skyddsavstånd till bostäder!!Detta visar på en skrämmande okunnighet i frågan.De begriper inte ens att vindbruksplanen är helt olaglig. Den kommer att utsätta folk för stora risker och olagliga bullernivåer.

Det var ändå ett litet ljus i mörkret,att oppositionen ville öka avståndet till 1,5 km.De har tydligen börjat tänka till en aning,även om det är sent påkommet.1,5 km hade gjort rätt stor skillnad.Då hade Bergvik fått ta bort många av de planerade vindkraftverken.

Vad vinner de röd/gröna på att hävda 1 km ? Varför är de beredda att utsätta invånarna för miljö och hälsorisker? Har de inte förstått problemet? Förmodligen inte.Kunskapen i vindkraftfrågor verkar vara obefintlig.Ålderspresidenten i kommunfullmäktige yttrade före mötet:”Jag är inte insatt i frågan.Ju mindre man vet om ett ärende,desto lättare är det att fatta beslut.” Vi var flera som hörde detta.Skandal!!!Det visar hur den s.k. demokratin fungerar i Falu Kommun.Dessa okunniga människor har vårt öde i sina händer.Skrämmande!

Nu påbörjas naturligtvis arbetet med att skriva ett överklagande,eftersom vindbruksplanen är olaglig,verkningslös,felaktig och odemokratisk.Överklagandet skall lämnas till Förvaltningsrätten.Där ligger vårt förra ärende nu för behandling.Jag skickade förra veckan in några kompletterande uppgifter,som de efterfrågade.

Vi kommer givetvis att föra våra överklaganden vidare till Kammarrätten,Regeringsrätten och EU-domstol om det behövs.Vi kan under inga omständigheter acceptera att denna exploatering av vår bygd äger rum!

/Ordförande i föreningen
Lena Höglund

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Några funderingar kring vindbruksplanen m.m.

 1. Hur får jag/vi veta hur diskussionen gick? skriver:

  Kämpar!

  Jag har en idé, som kanske kan vara något värd.

  Mitt tanke är att vi till nästa möte med politikerena tar med oss en bärbar anläggning med hyfsade högtalare och där spelar upp ljud – viktigt att det är skalbart mellan 5-400 Hertz. Jag tror, vet ni bättre? – att den riktigt otäcka frekvensen i ett rum av den dimension som jag antar att KF-rummet har -kanske ligger runt 30-50 Hertz. Vet ni bättre?

  Hur som helst skulle det vara skönt att möta delegaternas reaktioner när fönsterrutor skallrar och några kanske drabbas av resonans i öra och/eller bröstkorg? Kanske skulle då tonen och arrogansen få sig en liten tankeställare?

  Jag är så chokad på jobbet nu – flåt uttrycket, typiskt Sthlm! – men om ni tror att det skulle vara en idé så kollar jag vidare; har en eller ett par arbetskamrater som kan detta.

  /Jarl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s