Årsmöte 2011 Svartnäsbygdens Vildmarksförening

Lördag den 12/3 blir det årsmöte i föreningen. Plats : Folkets Hus Svartnäs Tid: 14.00
Alla medlemmar är välkomna. Vill man gå med i föreningen kan man göra det vid mötet.

VÄLKOMNA ! Kaffe serveras

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Årsmöte 2011 Svartnäsbygdens Vildmarksförening

 1. gunilla sjöberg skriver:

  Gunilla Sjöberg Falun 2011-03-01
  Ingels väg 107
  791 52 Falun Förvaltningsrätten
  791 21 Falun

  Överklagan kommunfullmäktige i Falun beslut T § 11 (2011-02-10). Antagande av Planerings- underlag för Vindbruk i Falu kommun
  Undertecknad Gunilla Sjöberg personnummer xxxx-xx-xx , tillika ägare av fastigheten Nils Larsberg 2:2, Svartnäs, överklagar härmed ovanstående beslut fattat av kommunfullmäktige i Falu kommun 2011-02-10 T§ 11 och yrkar på att beslutet upphävs i sin helhet.
  Omständigheter Enligt miljöbalken 1 kap. 1§ skall en kommun beakta aspekter av miljöpåverkan som kan inträffa i samband med fastställande av underlag för vindbruk. Beslutet har fattats på såväl oriktiga som ofullständiga uppgifter. Som framgår av beslutet har 31 ledamöter röstat för ett avstånd till närmaste bebyggelse för vindkraftverk 1,0 km och 30 ledamöter för ett avstånd om 1,5 km. De miljöpåverkande störningarna har enligt underlaget för beslut grundat sig på utredningar om medelstora vindkraftverk. Sålunda saknas uppgifter för miljöpåverkan för stora vindkraftverk (180m). Beslutet har också föregåtts av ofullständiga handlingar Kommunstyrelsens utvecklingsutskott 2010-11-23 ”Planeringsunderlag för vindkraft” som den gången inte förelåg som färdig handling. Beaktat detta torde nu föreliggande planeringsunderlag fortfarande vara ofullständigt och inte kunna utgöra grund för beslut.
  Beslutet medför också att ett stort antal fastighetsägare kommer att få sina fastigheter omgärdade av ett stort antal vindkraftverk 180 meter höga, vilket kommer att medföra att vildmarksnaturen ersätts med en vindkraftspark som menligt kommer att inverka på deras livskvalitet i strid med gällande miljölagstiftning och dessutom medföra ekonomisk skada i form av prisfall på fastigheterna.
  Vidare åberopas att beslutet strider mot såväl 2 kap. 2§ och 8§ kommunallagen dels genom att likabehandlingsprincipen av kommunens invånare inte efterlevs eftersom vissa invånare kommer att utsättas för kraftig miljöpåverkan och omfattande olägenhet i förhållande till de som bor i tätorterna. Beslutet kan även strida mot andra lagrum i såväl miljöbalken som kommunallagen. Beslutet kan också strida mot FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter.
  Falun dag som ovan

  Gunilla Sjöberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s