Ska Vargas tvingas stänga?

Håkan och Eva Sundberg, som skapat och driver Vargas Vildmarkslodge var två av undertecknarna av en insändare till Dalademokraten skriven av Åke Weyler. Insändaren har, kanske inte oväntat, ännu inte publiserats. I detta P4-inslag kommer han dock till tals om hur framtiden kan komma att bli om vindkraftsutbyggnaden i Bollnäs Finnskog blir verklighet. Vildmarkslodgen är unik i Sverige, kanske även i Europa.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria presenterade och diplomerade Vargas Vildmarkslodge bl.a. med motiveringen ”En kunning och kvalitetsmedveten arrangör” och ”med stor känsla för god mat och omtänksamt värdskap” på en av Sveriges få miljömärkta anläggningar.

Vargas är vinnare av Grand Travel Awards Ekoturismpris 2010. Motivering: Vargas Vildmarkslodge är en pionjär inom svensk rovdjursturism, som tillsammans med traktens björnar har utvecklat en profilstark spetsprodukt som lockar både svenska och internationella gäster långt ut i Hälsinglands skogar. Ett arbete som har präglats av mycket tålamod, varmt personligt värdskap och kvalitetskänsla lång ut i fingerspetsarna.

Det här inlägget postades i Finnskogen, Läst i DT.SE, Samtliga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s