LENR, NASA och Vestas framtid

Vi skrev om LENR den 30/5 2011. Minns ni? LENR står för ”Low Energy Nuclear Reaction” och är, i princip, motsatsen till dagens sätt att skapa energi via klyvning av atomkärnor.
Italienaren Andrea Rossi m.fl. har förevisat sin ”Svarta låda” vid ett par tillfällen under 2011. Åtminstone ett av försöken/mätningarna övervakades av två svenska fysiker.
Resultaten var sensationella, så sensationella att rykten har cirkulerat sedan dess: ”Vi förstår inte vad som händer, det stämmer inte med fysikens lagar som vi känner dem idag.  Är detta en bluff?”.

När nu ett av världens mest aktade forskningscentra, NASA – bl.a de som placerade den första människan på Månen 1969 – verkar erkänna Rossis forskning så kan det innebära att proppen är ur. Särskilt som media i USA för ett par år sedan refererade till liknande forskning i USA som den i Italien och gjorde möjligt att detta kunde vara i kommersiell drift inom 10 år.

Om NASA ser en kommersiell marknad i LENR så kan vindkraftsindustrin stänga all tillverkning av vindkraftsmaskiner. Kanske hinner inte ens exploatörerna i Dalarna att köpa in de som man ansöker om.
Danska Vestas aktiekurs har tappat 85-90% på några få år. År 2012 riskerar att bli en katasrof för dem om USA drar in sina bidrag till vindindustrin. Anställda sägs upp Worldwide. Det är inget vi önskar de anställda, men för Naturens, Miljöns och vår egen skull så välkomnar vi det.

Läs detta i bl.a NyTeknik

Annonser
Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s