Krig mot vindkraften

Sollefteå Kommun i Ångermanland, Västernorrlands län, verkar ha samma ambitioner som Falu Kommun – nämligen att klättra i vindkraftsligan. Men där som här finns det människor som slåss emot okunniga och handfallna politiker och emot riskkapitalister för sin natur och sin livsmiljö. Läs här en debattartikel i Allehanda.

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Krig mot vindkraften

 1. Anne L skriver:

  Vindkraftsindusrin är ganska befriade från riskkapitalister. Det är långsiktiga placerare som investerar i vindkraft.

  Jag tycker Näsåkersborna som protesterar mot vindkraft kan åka 15 mil norr ut, till Fredrika och fråga innevånarna där vad de tycker om vindkraften. I dess närhet finns Norrlands största vindkraftspark.

 2. Anita skriver:

  En märklig kommentar, Anne L! Vad skulle vi Näsåkersbor ha för glädje av vad ni tycker i Fredrika?? Vi är kapabla att ha egna åsikter, tro det eller ej. 😉

  Jag skulle gissa att även i Fredrika finns ett motstånd som du inte vill/kan erkänna. Hör efter lite mera bara vad folk e g e n t l i g e n tycker. Ju mera kunskap ju mera motsånd.

  Vad anbelangar (som Nicke Sjödin brukar säga) riskkapitalister så är det precis tvärtom: Kortsiktiga projekt med stora vinster för vindbolagen/exploatörerna. Människorna och naturen drar nitlotten. Läs på lite mera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s