Vetenskapen värld på SVT2 – beställt arbete eller en ytterligare katastrof i vindkraftsfrågan?

Kanske var vi några som hade förhoppningar på kvällens inslag om vindkraftsproblematiken i ”Vetenskapens Värld” på TV2 12/mars 2012.

Men ICKE! Det var – om inte en megafon, så åtminstone en lovsong till vindkraftens fördelar. Framförallt var det en skyms för de som drabbas: Tonen var genomgående just så där raljant så att den ska uppfattas som NIMBY-folket inte förstår särskilt mycket. Som om Skärgårdsfolket inte skulle fatta en stavelse av det! Vilken fräckhet!

Och att de människor som intervjuades hade hamnat i en extrem situation, att de skulle vara undantag. Man tar sig för pannan. Är det inte rent av anmälningspliktigt? Ersätt det enda vindkraftverk som visades upp med 10, 50, 100, 600 stycket bra mycket högre!

Så – nu får det väl ändå vara nog? Om inte ens ett seriöst program på SVT fattar vad det handlar om – eller låter sig manipuleras – hur ska vi få dem att fatta?? Måste vi ta till metoder som inte gillas – i värsta/bästa fall förkastas – av den myndighet som negligerar oss? Naturligtvis måste vi innan dess komma överens om vi är beredda att ta det steget.

Ty det är stort…

Det här inlägget postades i Samtliga och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vetenskapen värld på SVT2 – beställt arbete eller en ytterligare katastrof i vindkraftsfrågan?

 1. Lena skriver:

  Ja, detta program var en katastrof sett ur vår synvinkel! För det första visar man följderna efter Fukushima-katastrofen för att, som det verkar, bagatellisera vindkraftens nackdelar.

  Man visar också upp ett område med ETT vindkraftverk. Man nämnde inte överhuvudtaget den STORSKALIGA vindkraften med 100-tals vkv samlade på ett ställe.

  Programmet var mycket vinklat till vindkraftens fördel! Mycket illa! Hur går vi vidare? FSL måste ju också reagera på detta, eftersom deras trovärdighet ifrågasattes.

 2. Boije skriver:

  Skrämmande!
  Raljerande, ironiserande, gycklande, hånande, sarkastiskt, spefullt, idiotiserande och helt otroligt vinklat, för att tala Klarspråk!

  Får en äckelkänsla när jag ser programavsnittet. Det känns inte alls bra, inte en millimeter rättvist och sakligt, snarare känns det som en slags dokusåpa som är finansierad av en part för att fördöma och förkasta en annan.
  Är detta Sverige, ett vetenskapsprogram?? hmmm… nä.

  //Boije

  • Jarl Almström skriver:

   Vi ska försöka få fram kritik till programmet. Betalar jag/du/vi 519kr/kvartal till Radiotjänst, så borde de kunna ge ett svar. Vem ställer frågan eller ger styrelsen ett förslag till fråga?
   /Jarl

 3. Vindkraftstekniker skriver:

  Är ni på riktigt? Maken till negativa människor (läs vindkraftsmotståndare) har jag aldrig sett.
  Jag jobbar som vindkraftstekniker och kan säga att det finns ljudoptimisering för verk, skuggavstängning osv. Det finns fladdermusavstängning också för den delen. Kritik till programmet för att ni betalar tv-licens och gör ett program för alla och inte bara för vindkraftsmotståndare som ni? Ja det finns då människor till allt. De vinklade inte programmet på något sett, de är garanterat inte köpta och de visade för och nackdelar precis vad som förväntas för ett program som VETENSKAPENS värld. Där jag jobbar skall det byggas 1001 vindkraftverk och jag har än idag inte hittat någon död fågel runt något verk. Renarna ligger ofta på fundamentet och värmer sig, ser ofta ren, räv, älg, svanar runt verken. Ni är välkomna till verkligheten ni också men det är klart… Den är förmodligen ganska skrämmande för människor som er, tyvärr.

  • vildmarken skriver:

   Är DU på riktigt?!

   En kommentar som din gynnar motståndet emot den storskaliga vindkraftsutbyggnaden i skogsmark.
   Om du är medveten om det – TACK för din kommentar, du är välkommen till oss!

   Om du INTE är medveten om det…. *suck*… var ska vi börja…?

   Tydligen jobbar du i Markbygden i Piteå kommun. Ja, där är det ansökt om 1001 verk, men så många blir det inte. Du får vara nöjd om det blir Lillejulafton, säg 700 verk.

   Din inställning till oss som älskar vår natur och inte vill se den förvandlas till ett industrilandskap avslöjar dig.

   Men OK, se det så här: För att uppnå riksdagens planeringsmål om 30 TwH till år 2020 behövs det 5000-7000 vindkraftverk. Antalet är avhängigt av hur många som byggs till havs (mycket störra verkningsgrad) och hur höga (=kraftfulla) de blir. Placering på vår blåsiga västkust spelar också roll, men där är snart smärtgränsen nådd.

   Ansökningarna om utbyggnad ligger idag på uppemot 15000 vindkraftverk! Ser du lösningen herr ”jag@har.talat”??
   Gör mig inte besviken….

   Lösningen är… Största möjliga tyyystnad…..
   BYGG DÄR MOTSTÅNDET INTE ÄR MASSIVT!! BYGG DÄR MAN VÄLKOMNAR ELLER INTE SLÅSS FÖR SIN LIVSMILJÖ!!!

   Ska det vara så svårt att förstå?!

   /Jarl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s