Öppet brev till regeringen och svar från FP

Bernd Stymer, Helgarö utanför Strängnäs, har i flera år varit en oförtröttlig kämpe emot den storskaliga utbyggnaden av vindkraft.
I otaliga skrivelser har han uppvaktat myndigheter, politiker och företag.

I nedanstående öppna brev till riksdagspartierna får han ett häpnadsväckande ärligt svar ifrån Folkpartiet!

Brevet:
======

6.5.2012

ÖPPET BREV TILL REGERINGEN

Att i öppen konkurrens sälja en vara som är dyrare och har sämre kvalitet än andra motsvarande varor är bara möjligt om den varan får bidrag som sänker kostnaden för den.

Utan skattebidrag från hushållen skulle inte ett enda kilowatt vindel kunna säljas, skulle inte ett enda vindkraftverk ställas i naturen.

Är sedan bidragen beroende av en politisk majoritet som kan ändras över en natt så är hela tanken med att sälja vindel i en marknad som redan har överskott av CO2-fri el oerhört vanskligt, en obegriplig spekulation.

De vanliga medborgarna har inte mycket att göra med att bolag i syfte att berika sina ägare gör stolliga affärer där spekulationerna går fel.

Men när dessa spekulationer medför att medborgares hela existens hotas genom att stora maskiner förvandlar det underbara landskapet till industritomt, då berör det alla. Då berörs även de politiker som beslutat om bidragen.

Ju fler stora maskiner vindkraftverk som tillåts förstöra naturen, ju fler röstberättigade medborgare blir rasande och aldrig kommer att välja de ansvariga politikerna.

Nu ökar tillgången på så billig el att även vindkraftverksindustrin måste ropa på hjälp när varje vindkraftverk medför miljonförlust. (Svensk Vindkraftförening, 4.5.2012)

Nu väntar vi på de första stora konkurserna i vindbranschen.

Alldeles klart är att elpriserna sjunker framöver eftersom det kommer mer billig el både från Norge och Finland och då de svenska politikernas fumlande med de svenska kärnkraftverken har upphört.

Det märkliga är att trots att varje uppsatt vindkraftverk medför miljonförluster så ställs fortfarande ett nytt verk upp i Sverige nästan varje dag.

Hur kan det vara möjligt att spekulanterna fortsätter byggen som med säkerhet förutsätter att hushållens bidrag för vindelen måste höjas.

Vill vindspekulanterna tvinga fram denna skattehöjning för hushållen genom att så många vindkraftverk är olönsamma och hela spekulationsbranschen annars gör konkurs?

Härmed begär vi medborgare att våra valde företrädare, politikerna, på inga villkor lägger på oss ökad skatt för el som vi inte behöver och vars produktion skövlar vår natur och driver oss från våra hem.

Vi begär att politikerna meddelar vindspekulanterna att de inte kan räkna med höjda skattebidrag och att den spekulationsbubblan som är utbyggnaden av vindkraftverk bör avvecklas snarast.
B.Stymer
Väla Gård, Helgarö
64592 Strängnäs
Svaret från Folkpartiet:
==================
Lars Johansson
MAY 07, 2012  |  07:05PM CEST
Hej och tack för Ditt mail!

Från Folkpartiets sida känner vi också stor tveksamhet mot de subventioner som vindkraften får. hade Folkpartiet varit ensamt parti i regeringen hade vi ändrat på detta.

I riksdagen den 18 juni kommer frågan om subventioner till kärnkraft att diskuteras, några sådana finns inte. Från Folkpartiets sida kommer vår ledamot Eva Flyborg då att lyfta fram siffror på vad vindkraften kostat och kostar skattekollektivet.

MVH
Lars Johansson
FP-riksdagskansli

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s