Vindkraften är för dyr för industrin, säger riksdagsman från Dalarna

Industrin i Dalarna flyttar utomlands om inte tillgången på billig el säkras. Det hävdar moderate riksdagsledamoten Ulf Berg.

Äntligen en dalapolitiker som är kritisk till vindkraft! Dalfolket i allmänhet och falupolitikerna i synnerhet har totalt snöat in på vindkraften. FaluKurirens propagandaartiklar har säkert gjort sitt till för att indoktrinera folk här i Dalarna.

Kan denna artikel vara början till en mer kritisk hållning från Bo Joffer? Notera dock att den mest vindkraftkritiska meningen står med små bokstäver som bildtext, ej i rubriken! Bo Joffer brukar vanligtvis förhärliga vindkraften i de största fetaste rubrikerna han kan hitta. Läs artikeln här:

http://www.dt.se/nyheter/dalarna/1.4769080-m-vill-varna-om-billig-el?articleRenderMode=article_full_discussion

Dalarnas politiker och journalister borde hålla sig mer omvärldsorienterade. Inte bara industrin utan även befolkningen kommer att fly från Dalarna om vindkraftutbyggnaden fortsätter lika okritiskt som hittills. Från EPAW (European Platform Against Windfarms) kom detta upprop häromdagen:

http://epaw.org/events.php?lang=en&article=au_in_downloadable_pdf_format Man kan hitta en svensk översättning av själva uppropet där.

Det startade i Australien med WAUBRA FOUNDATION. Mer än 600 föreningar från 28 vindkraftdrabbade länder står bakom. De vänder sig till regeringarna i alla vindkraftutsatta länder och de kräver att få fram sanningen bakom de allvarliga hälsoeffekterna hos drabbade människor nära vindkraftparker. Wind Turbine Syndrome är ett konstaterat faktum över världen t.ex i Australien, USA, Canada, Frankrike m.fl. länder. Endast politiker och vindkraftexploatörer förnekar detta.

/Lena

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vindkraften är för dyr för industrin, säger riksdagsman från Dalarna

  1. Elkonsument skriver:

    Wind Turbine Syndrome är inte ett konstarat faktum. Det finns en utredning som visar på det och den är en bluff. Den har aldrig blivit publicerad i erkända vetenskapliga tidskrifter.

  2. Jarl Almström skriver:

    Till Elkonsument: SKÄMS!! Eller har du inte vett till det?
    Vad menas med ”konstarat faktum”? Så det finns en (1!!) utredning som visar att folk ljuger om sina symptom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s