Dalarna blåsta på jobb?

DT Debatt… Men vad är det Vestas DEBATTERAR? Egentligen?

Nej, detta är en reklamartikel avsedd för ofrälsta i vårt landskap/län och till den svenska regeringen: -Elcertifikaten måste höjas! Kasta ut frälsarkransen annars dör vår planet!
Det är så magstarkt att man letar efter brustabletterna…

Saxat:

–Dalarna ligger i dag på plats 8 bland Sveriges 21 län när det gäller hur mycket vindkraft som är installerad. Kommer Dalarna att ta del av de nya jobb som den fortsatta utbyggnaden av vindkraften kommer att leda till?

1) ”Fortsatta utbyggnaden”? Har det undgått Vestas att flera exploatörer lägger fortsatt utbyggnad på is tills elpriserna har ÅTMINSTONE mer än fördubblats??
2) ”… nya jobb…”? Hur många jobb har hittills skapats i Dalarna?? Redovisa!!

–Omsättningen inom vindkraftsbranschen ökade från 6,9 miljarder år 2010 till 15 miljarder år 2011 och beräknas öka till 30,5 miljarder år 2020. Antalet
anställda inom vindkraftsbranschen ökade från 3 300 personer år 2010 till drygt 7 000 år 2011 och beräknas öka till cirka 11 000 personer år 2020. Den största ökningen sker fram till 2015.

*Storsuck*!! Här avslöjar Vestas att det kostade över 2 MILJONER kronor att skapa ETT (1) vindkraftsjobb! Det var just därför Spanien totalstoppade det
statliga bidragen till vindindustrin sedan en rapport från San Carlosuniversitetet i Madrid visade att man kunnat få 2-3 ggr fler arbetestillfällen om stödet satsats i andra sektorer.

Efter dessa fakta flyter artikeln gradvis över i total flummighet.
T.ex: –”Även Sverige känner av oron från övriga Europa. Enligt den senaste prognosen från Arbetsförmedlingen kommer arbetslösheten att stiga under 2012 och 2013. Den förnybara energin kan skapa nya jobb, samtidigt som den bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen.”

Det var till att försöka klämma in många ”sanningar” i samma mening! Det borde vara själva definitionen av begreppet ”Oseriöst”!

Nej, bättre kan ni Vestas! Och kanske även Energimyndigheten där i bakgrunden…

Annonser
Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s