”Hur blir jag hörd?”

I en underbar debattartikel i Allehanda.se beskriver signaturen Janne hur han drabbats av vindkraften . Det är ett bra exempel på hur vi måste föra kampen med både hjärna och hjärta.

Citerat ur artikeln: ”Det är jag som valde min lilla stuga därför att platsen var fantastisk för mig. Det var natur och det var lugn och ro. Jag kunde titta ut över sjön när jag åt frukost och njuta av sommarmorgonen utan att bilden stördes av snurrande propellrar. På kvällarna kunde jag höra suset från granarna och smålommens skrik, utan ett dovt vroom – vroom – vroom från vindkraftverken. På nätterna kunde jag drömma mig bort i stjärnhimmeln utan röda lampor i mitt blickfång.”

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Hur blir jag hörd?”

  1. Curt Widlund skriver:

    Sorgligt vad människor får stå ut med pga politiker är enögda och inte ser de nya möjligheter som finns som gen lV och Torium kärnkraftverk som är ca 70 år modernare än dagens väl fungerande verk. Ett stort kärnkraftverk som byggs i Finland skulle generera 8 ggr mer energi än de 327 vindvärk som idag förstör livet för många människor och djur. 4 vattenkraftverk av Nämforsens storlek skulle kunna ersätta alla 327 vindvärk. Följ gärna med Ny Tekniks energidebatter och sök på Thorium på internet. De nya verken kan bränna de gamla verkens utbrända element (innehåller 97% energi kvar). Efter att ca 90 % har förbrukats av det gamla bränslet behöver kvarvarande bränsle endast förvaras i 500 år istället för 100 000 år!!! De första bilarna som byggdes i slutet av 1800 talet har drastiskt förbättras på alla områden så har också dagens atomenergi drastiskt förbättras liksom man idag uppgraderar och förbättrar de gamla atomverken som står för hälften av vår energiförsörjning. I år har det regnat mycket och elpriserna ligger på ca 45 öre/kWh + skatt. Det är inte tillräckligt för vindenergi som idag går 0 eller – så många nya vindvärk har senarelagts eller kommer inte att byggas.
    Maud Olofssons son har ett vindkraftföretag Svevind som underhandlar med Tyskar som skall ingå som finansiärer till anläggningen och förmodligen skall energin säljas till Tyskland där priserna ligger högre. Vi skall ta nackdelarna för Tyska elleveranser!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s