Nu kommer miljönotan

När läste man en så här initierad ledare i FK?

Andrea Merkel fick den tyska Förbundsdagen att besluta om att stänga Tysklands kärnkraftverk efter katastrofen i Japan. Det var ett populistiskt beslut. Alla förstår naturligtvis att vare sig Tyskland eller ngt annat land i Europa kan drabbas av en tsunamivåg 15-20 meter hög,  men här handlar det om politik på långt högre nivå än vi vanligt folk har möjlighet att påverka.

Nu kommer rekylen: Tyskland behöver bygga uppemot 25 nya kolkraftverk för att få reglerkraft till sin enorma flotta av vindkraftverk – flera tiotusentals utöver de tiotusentals de redan har.

Eller… hemska tanke…  är det en utbyggnad av de sista orörda älvarna i Sverige som den tyska (europeiska) kraftindustrin kräver? På litet sikt…  fundera på det svenska medborgare.

Med en gemensam elmarknad lär inte lilla Sverige få bestämma över sina egna resurser.

 

 

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nu kommer miljönotan

 1. Curt Widlund skriver:

  Det har även talats om att Tyskland skall sätta upp vindvärk i den Svenska obyggden. Transportsystemet är begränsat så vi får se hur det blir. Man börjar protestera högljut där på snurrorna och ett utökat transportsystem.

 2. Curt Widlund skriver:

  Jag tror inte överföringskapasiteten av större mängder el från Sverige till Tyskland inte fungerar utan att man lägger nya HSDC kablar med tillhörande AC/DC och DC/AC riktare vilket kommer att ta tid. Under den tiden har förlusterna för Vindvärken blivit så höga att banker och ägare känner sig hårt pressade. När skogsägarna får vetskap om att de är skyldiga att städa upp efter vindeländet kan skogen vara hotad av Kronofogden. Ett fundament väger ca 13000 ton armerad betong.
  http://www.metro.se/metro-teknik/vindkraft-kan-kosta-markagare-miljoner/Objkaz!28928/

 3. Curt Widlund skriver:

  Vi har överproduktion av energi i Sverige utan vindvärk. Vi kan också exportera el. Behöver vi mera energi kan vi bygga den nya generation kärnkraft eller toriumkraft LFTR som senare kan ersätta de gamla kärnkraftverken. Bilar från början av 1900 talet har fram tills idag blivit vesäntligt säkrare, mindre energikrävande och kraftfullare. Utbränt kärnbränsle från gamla reaktorer innehåller ca 97% energi kvar. Dessa element kan vi mata dagens reaktorer med som kan använda 85% av kvarvarande energi varefter de ställs i förvaring tills radioaktiviteten är ofarlig det tar ca 1000 år istället för 100 000 år, en viss skillnad. Ett kärnkraftverk kan ersätta alla vindvärk som är uppställda och planerade, och generera hetvatten för ett fjärrvärme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s