Bergviks överklagan till Mark- och miljööverdomstolen

Bergvik/Foyen fick en extra månad (november) att utveckla sin överklagan mot Mark- och miljödomstolens (MMD) dom i mål nr M4212-11 den 11 oktober 2012. Den dom som innebar totalstopp för all utbyggnad av vindkraftverk i det sk Svartnäsprojektet.

Denna överklagan innebär samtidigt att Bergvik/Foyen vill få prövningstillstånd i mark- och miljööverdomstolen (MÖD). Att man skulle överklaga var givet – har man lagt ut miljonbelopp på prospektering, sakkunniga och en hel kår av jurister, så fullföljer man naturligtvis hellre än att smita iväg med svansen mellan benen.

Vad som är anmärkningsvärt, ja faktiskt ganska otroligt, med deras överklagan är att deras förstaval till ny dom är – det beslut som länsstyrelsen i Dalarna tog 2011-06-22! Alltså den dom som strök 2 av de ansökta bergen och reducerade antalet vindkraftverk från de ansökta 115 till 83 stycken. Just det beslut som de sedan själva överklagade! Tala om U-sväng!!

Lika märkligt är väl att deras andraval till ny dom är 53 vindkraftverk på de två delområdena Räkenberget inkl Sallakmyren samt Ånglarna. Detta är ju en helt ny ansökan! Behöver den då inte kungöras?!

Svea HR M 9650-12

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s