Sista slutanförandena inlämnade

Så, efter mer än 4 års strid, är det upp till Mark- och miljöverdomstolen vid Svea Hovrätt att ta beslut om den av Bergvik Skog ansökta vindkraftparken i Svartnäsbygden. Den bygd vi motståndare till parken har slagits för i flera år, skrivit tusentals sidor om och bifogat mångdubbelt antal bilagor om. Hur många tusen sidor handlar det slutligen om?

Efter synen på 13 platser i Svartnäsbygden 23 maj 2013 kom Bergvik in med ett yttrande 16/6 2013, således 4 veckor efter synen. Det nådde oss från Svea Hovrätt för yttrande och slutanförande måndagen efter Midsommar, alltså 24 juni 2013. Svar begärdes till 3/7. Den oförskämt korta tiden för svar överklagades av de flesta som är aktiva och verkar för de flesta ha utsträckts till 17/7 2013.

Ett antal yttranden från oss har nu sänts till MMÖD. Främst från vår Vildmarksförening via Lena Höglund, men även från Ryssjöns förening via Ove Brodin och från Dalarnas Inadianmuseum via Per Skye. Dessutom ett enskilt superbt yttrande från Lars Samuelsson.

Jag Webmaster är nu på resa från norr till söder och hinner/kan inte publicera våra yttranden innan jag når en lugn plats med riktig uppkoppling.

Men det kommer!

Flera andra yttranden finns

Det här inlägget postades i Samtliga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s